Nämnden avslår nya byggplaner

Skåne/Kristianstad I gårdagens tidning refererades hur Tekniska nämnden uttryckte tveksamheter mot en kommande etablering och önskade en samfälld värdering av berörda nämnder och politiker.
Publicerad 26 augusti 2011 • Uppdaterad 24 november 2021

I gårdagens tidning refererades hur Tekniska nämnden uttryckte tveksamheter mot en kommande etablering och önskade en samfälld värdering av berörda nämnder och politiker.Miljö- och Hälsoskyddsnämnden går steget längre och avstyrker överhuvudtaget den tänkta etableringen med hotell, handel och restaurang tätt intill stadens reningsverk.- I första hand är det vår syn på reningsverkets framtida och nödvändiga utbyggnad som får oss att avstyrka, säger Ulf Persson (C), ordförande, och Roland Sandelin (S), vice ordförande. Den senare understryker också att det är viktigt att man talar klarspråk i frågan.

Ulf Persson fortsätter: Vi är visserligen tillsynsmyndighet i reningsfrågan, men måste se framåt och gardera oss mot att andra bygger in reningsverket och förhindrar en utbyggnad. Vi ifrågasätter också om det verkligen kan vara vettigt att bygga ut i den här omfattningen invid "Sveriges lägsta punkt".

Rent logistiskt sett är det tänkta handelsläget klart off side och inte alls optimalt och de stora plana hårdytorna kan skapa vattenproblem.- Kraven på kväverening ökar, betonar Tommy Danielsson, förvaltningschef. - Vi bör tänka på att det rör sig om ett av landets största centrala reningsverk och luktolägenheter kan uppstå.Nej, starta aldrig någon planprocess utifrån de tänkta premisserna, är nämndens eniga uppmaning.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.