Rätta känslan infinner sig inte

Malmö Anna Järvinen är en lite märklig uppenbarelse på scenen.
Malmö • Publicerad 26 augusti 2011 • Uppdaterad 15 december 2021
Foto: Ralph Bretzer
Foto: Ralph Bretzer

Det låter för all del riktigt bra. Bandet svänger, är dynamiskt, tajt och spelskickligt och Anna Järvinens personliga uttryck som vokalist kan ingen ta ifrån henne. Hennes av jazz och folksånger färgade popmusik är lika egensinnig som tilltalande.

Trots det känner jag någon slags distans till musiken och kommer på mig själv med att efter en halvtimma stå och tänka på annat.

Kanske beror det på att de så viktiga texterna inte riktigt går fram i ljudbilden. Eller så är det så att den här väldigt känsliga musiken gör sig bäst inomhus när de störande ljusen runt omkring och stojet från ett nöjesfält bara hundra meter därifrån inte står mellan mig och musiken.

Ralph BretzerSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.