”Vi ska rocka skiten ur festivalen”

Kultur och Nöje I november släppte Hardcore Superstar plattan \"Split your lip\" och tiden sedan dess har bandet ägnat åt att spela.
Publicerad 27 augusti 2011 • Uppdaterad 15 december 2021
Hardcore Superstar är ett av de mest önskade banden till Helgeåfestivalen
Hardcore Superstar är ett av de mest önskade banden till Helgeåfestivalen

I november släppte Hardcore Superstar plattan "Split your lip" och tiden sedan dess har bandet ägnat åt att spela. De har turnerat Sverige runt, gjort en Europaturné, varit en tur till Japan och kört festivalsvängen. Men tro inte att det är ett slitet band som dyker upp i Knislinge i kväll. Hardcore Superstar lever för sina spelningar.– Att vara på Europaturné och kuska runt i buss är kanske inte så kul, men den 1,5 timme du står på scen. Det finns ingenting som kan ersätta den känslan, säger Jocke Berg bestämt. Just Helgeåfestivalen är en ny bekantskap, men Hardcore Superstar gillar att spela på lite mindre festivaler. – Det blir ofta roligare. Vi har spelar på stora festivaler i Tyskland, stått inför 40 000 människor, men det blir så opersonligt. Man ser bara en massa huvuden. På små festivaler blir det mer familjärt. Folk tycker det är kul att det händer något i byn så det blir en bra stämning. Och så hörde jag att Slade ska spela. Det kan bli roligt – bandet har en fantastisk sångare. Att Hardcore Superstar rankas så högt som liveband tror Jocke Berg beror på att de har så roligt när de spelar. – Det tror jag är j-ligt viktigt. Och vi sätter alltid publiken i främsta ledet, ser till att de blir delaktiga, oavsett om det är två eller tvåtusen framför scenen. I veckan har Hardcore Superstar spelat in en ny singel, till bandets första samlingsplatta som släpps i november. Ett slags bokslut, skulle man kanske missledas att tro, men Jocke Berg och kompani har inga planer på att sluta spela. Och sångaren är stolt över att bandet varit med så länge som det har. – Jag tycker det är fantastiskt att ett band i vår genre och av vår kaliber har varit med så länge. Det finns så många band att man måste vara bra för att sticka ut. Vi har varit med över tio år och haft bra kvalitet, säger Jocke Berg, och tillägger för säkerhets skull:– Om man nu får skryta lite.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.