Uteblivet intyg har JO-anmälts

Skåne/Kristianstad Den anmälande läkaren har gjort delar av sin utbildning i ett annat land än Sverige.
Publicerad 29 augusti 2011 • Uppdaterad 25 november 2021

Den anmälande läkaren har gjort delar av sin utbildning i ett annat land än Sverige. I sin anmälan skriver mannen att han har försökt få tag på handläggaren på Socialstyrelsen över hundra gånger utan att lyckas.Enligt anmälan finns det ytterligare tre läkare med utländsk bakgrund som upplever samma problem.

Läkaren från Kristianstad var klar med sin utbildning till ortoped för 9,5 månader sedan. Han säger sig även vara medveten om att det kan ta ganska lång tid att få sitt specialistbevis. Samtidigt har dock mannen sett att hans svenska läkarkollegor har fått sina bevis inom loppet av två till fyra månader.

Nu hoppas läkaren att hans JO-anmälan ska leda till att han och de tre andra utländska läkarna får en bättre situation än den som de just nu upplever. Förutom den extremt långa handläggningstiden vill läkaren även att informationen om vad som händer med utfärdandet av specialistbevisen ska bli mycket bättre.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.