Whitesnake kommer till Kristianstad Arena

Kultur och Nöje Whitesnake spelade på Sweden Rocks största scen så sent som i juni, har precis avslutat en turné i USA och närmast väntar spelningar i städer som Rio de Janeiro, Buenos Aires och Tokyo.
Publicerad 29 augusti 2011 • Uppdaterad 14 december 2021
David Coverdale på Sweden Rock där han och hans Whitesnake spelade i juni. Den 19 november gör bandet sin enda Sverigespelning
David Coverdale på Sweden Rock där han och hans Whitesnake spelade i juni. Den 19 november gör bandet sin enda Sverigespelning

Whitesnake spelade på Sweden Rocks största scen så sent som i juni, har precis avslutat en turné i USA och närmast väntar spelningar i städer som Rio de Janeiro, Buenos Aires och Tokyo.

Så att bandet valde Kristianstad som sin enda svenska spelplats känns som en stor seger för arrangörerna.– Vi har ett hårdrocks-fäste häromkring, det vet bandet inte minst efter alla spelningar de gjort på Sweden Rock, säger Eva Richter, som tycker det är kul att det inte bara är i de allra största städerna stora band väljer att spela.

Whitesnake, som bildades i London i slutet på 1970-talet av den förre Deep Purplesångaren David Coverdale, spelar i Kristianstad den 19 november.Än är det inte klart med förband, men enligt Eva Richter söker man rätt namn bland både svenska och utländska band.

Biljetter till spelningen släpps i dag kl 12 och Eva Richter tror att intresset för att se bandet är stort.– Vi kan ta in 5 500 personer och man ska tänka på att det är den enda konserten Whitesnake ger i Sverige, säger hon.

För Kristianstad Arena, som invigdes under pompa och ståt i mitten av oktober förra året, blir Whitesnakekonserten det första internationella arrangemanget.Att Arenabolaget lyckats få hårdrockslegenderna hit beror på ett samarbete man inlett med ett danskt bolag.

– Vi vill ha till lite internationella artister också så jag var i Danmark i somras och presenterade oss och vår fina arena. Genom det samarbetet har vi även ett par andra stora grejor på gång, säger Eva Richter.

Sedan invigningen har arenan tagit emot artister såsom Sissel Kyrkjeb och Håkan Hellström och showen Ladies Night, som kommer tillbaka i höst. Klart är också att Joe Labero kommer till Kristianstad i höst med sin nya show, 20 år senare.

Trots de obligatoriska barnsjukdomar som hör en ny arena till är Eva Richter nöjd med året som gått.– Håkan Hellström var det inte så stor uppslutning till som vi hade hoppats på, men i övrigt har vi varit väldigt nöjda och det har även de som kommit hit med sina produktioner varit, säger Eva Richter.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.