Bertil Nilsson kan bli årets hässleholmare

Hässleholm Förslaget kommer från en person som i ett brev till kommunledningen berättar att hon alltid läser Bertil Nilssons krönika i Norra Skånes lördagsbilaga.
Hässleholm • Publicerad 30 augusti 2011 • Uppdaterad 15 december 2021
Bertil Nilsson har i sommar haft en viktig roll som provinsialläkaren Gammelin i Hässleholms Teatersällskaps
Bertil Nilsson har i sommar haft en viktig roll som provinsialläkaren Gammelin i Hässleholms Teatersällskaps

Förslaget kommer från en person som i ett brev till kommunledningen berättar att hon alltid läser Bertil Nilssons krönika i Norra Skånes lördagsbilaga.

–Han är så bra på allt vad han företar sig, mänsklig och ödmjuk. Han är alltid påläst. Han drar upp små händelser, som berör "vanliga människor" och som känns viktiga för dem. Han värnar verkligen om kommunen (särskilt Farstorp och landsbygden). Alltid ett vänligt ord till dem han möter, skriver hon.

Bertil Nilsson blir glatt överraskad när han får höra om nomineringen, men tror först att det är ett skämt.–De som får priset brukar ha gjort något större, säger han ödmjukt.Bertil Nilsson är känd även utanför Hässleholm genom sin medverkan i filmen Plötsligt igen, uppföljare till Plötsligt i Vinslöv. Han har fått pris för bästa biroll i 100 höjdare i Tv5 och spelat revy och teater i Hässleholm, nu senast i sommarens historiska stadsvandring Det vilda Väster. Han gjorde också succé när han presenterade Hässleholmsbandet Familjen på Siestafestivalen.

Årets hässleholmare koras traditionellt på Hässleholms galakväll i november. Tidigare pristagare är bland andra Gull-Britt Jonasson, Glenn Wish och Johan T Karlsson i bandet Familjen.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.