Caroline fångade flyende cigarettjuvar

Hässleholm Det var klockan tio över ett som larmet gick på affären som ligger vid torget i Vinslöv.
Hässleholm • Publicerad 30 augusti 2011 • Uppdaterad 15 december 2021
Caroline Ragsdale hjälpte polisen att fånga tjuvarna som stuckit med ciigaretter stulna i hennes affär. Foto: HANS BRYNGELSON
Caroline Ragsdale hjälpte polisen att fånga tjuvarna som stuckit med ciigaretter stulna i hennes affär. Foto: HANS BRYNGELSON

Det var klockan tio över ett som larmet gick på affären som ligger vid torget i Vinslöv. Tjuvarna hade då brutit upp entrédörren och lagt beslag på ett stort antal cigarettpaket.– Det är konstigt att ingen hörde dem tidigare för de fick jobba hårt för att ta sig in. Dörren blev helt demolerad, säger ägaren Caroline Ragsdale som driver butiken tillsammans med Jenny Ragsdale.

När larmet utlöste ringde larmcentralen både ägarna och polisen. Caroline som bor bara ett par minuter bort kastade sig i bilen och körde mot affären.– Jag såg en bil utanför som körde iväg och chansade på att det var tjuvarna, berättar Caroline.Hon följde efter och när de båda bilarna nådde rondellen mötte de polisen. Tillsammans fick de stopp på de misstänkta tjuvarnas bil.– Vi tryckte ihop dem. Jag ställde mig tätt bakom deras bil.

Den ena tjuven gav sig tillkänna, medan den andre gömde sig i baksätet en lång stund. Och trots att en stor mängd cigaretter hittades i deras bil nekade männen till brott. De misstänkta försökte aldrig fly.Caroline är nöjd med sin insats. – Det var tur för tio sekunder senare hade de kunnat försvinna i rondellen.

De gripna männen är en 20- och en 22-åring från Arlöv. De satt under måndagsförmiddagen i förvar hos polisen. Männen är sedan tidigare kända för andra brott.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.