Elever som slipper arbetslöshet

Osby Till både skolans och elevernas stora glädje har nästan alla eleverna ett jobb att gå till efter utbildningen.
Osby • Publicerad 30 augusti 2011 • Uppdaterad 13 december 2021
Det finns ett enormt behov av kvalificerade svetsare
Det finns ett enormt behov av kvalificerade svetsare

Till både skolans och elevernas stora glädje har nästan alla eleverna ett jobb att gå till efter utbildningen. Den här gången var det endast killar som fick ta emot diplom som visar att de har kunskaper i internationell svetsning.–Sammanlagt är det 79 diplom som delats ut till de 22 eleverna, berättar Jörgen Persson som är lärare på svetsprogrammet.

Han konstaterar att det är ännu en mycket eftertraktad grupp som går ut i yrkeslivet.–Så gott som samtliga elever har fått jobb efter avslutad utbildning, berättar Jörgen Persson. Det finns ett enormt behov av kvalificerade svetsare.En del har inte bestämt sig utan håller till och med på att välja mellan flera arbetsgivare.Den 1 oktober är det dessutom dags för VM i svetsning i London. Då kommer Ekbackeskolan att representeras av Markus Fredriksson svets-elev från Bengtsfors som nyligen avslutat sin utbildning.

I måndags tog en ny kull elever plats på svetsutbildningen i Osby. En utbildning som spottar ur sig inte mindre än 40 procent av alla landets internationella svetsare.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.