Guldyra för Elise Malmberg på SM

Sport Hais och Vittsjö tog tillsammanst fyra guld, två silver och två brons – ett av de bästa mästerskapsresultaten på mycket lång tid.
Sport • Publicerad 30 augusti 2011 • Uppdaterad 25 november 2021

Hais och Vittsjö tog tillsammanst fyra guld, två silver och två brons – ett av de bästa mästerskapsresultaten på mycket lång tid. Elise Malmberg från Hässleholms AIS svarade för en formidabel prestation när hon blev trefaldig svensk mästarinna. Som om inte det vore tillräckligt vann hon även ett silver på den korta häcken. Elise inledde SM-tävlingarna med att vinna finalen på 100 meter för 16-åringar på nya personbästatiden 11,98. – Jag fick en bra start och efter det var jag i ledningen hela loppet. Jag trodde faktiskt inte att jag skulle kunna nå en tid under 12 sekunder, men det gick vägen sa en mycket glad Elise. Efter segern på 100 meter var det dags för final i längd och där blev det en hård duell med Sandra Törnros från Gefle. Elise visade prov på en härlig vilja och trots lite svåra vindförhållanden kunde Elise hoppa 5,95 vilket räckte till ett nytt guld före Sandra som noterades för 5,85. – Självklart är jag mycket glad för segern, men jag hade hoppats på ett hopp över sex meter, funderade Elise. På 200 meter fullbordade Elise sin trippel i SM-guld när hon helt ohotad sprang i mål som segrare med utmärkta 24,50. Ida Jansson från Rånäs kom tvåa med 25,19. – Det kändes bra hela loppet och på upploppet hade jag ett bra flyt i löpningen så jag är nöjd med mitt lopp på 200 meter, sa guldtjejen. Elise avslutade sitt fantastiska SM med ett silver på 100 meter häck där klockan stannade på 13,98. Sofia Linde från Täby vann med tiden 13,70. – Jag var lite trött i benen i finalen på 100 meter häck, men det var inte mycket att göra åt Sofia i det loppet, sa en glad men trött Elise Malmberg. Marinda Petersson från Hässleholms AIS imponerade stort när hon blev svensk mästarinna i slägga för 16-åringar efter ett kast på hela 53,16, ett resultat som inte någon 16-åring har klarat i Sverige tidigare. Marinda låg länge på silverplats men i det fjärde kastet fick hon till det ordentligt och det räckte hela vägen fram till ett välförtjänt SM-guld. Matilda Åström från Gefle kom tvåa med ett kast på 51,85. Förutom SM-guldet i slägga gjorde Marinda bra ifrån sig i kula när hon med en stöt som landade på fina 12,76 tog hand om SM-bronset. Marinda avslutade sedan med att komma femma i diskus med ett kast på 37,70. – Jag började tävlingen med ett kast på 49 meter därefter blev det två ogiltiga kast. I det fjärde kastet försökte jag slappna av och det gav resultat. Jag har jobbat mycket med min teknik där jag försökt förbättra många små detaljer så därför var det extra roligt att jag fick till det när det var dags för SM, sa en glad Marinda efter SM guldet. Lillebror Arvid Petersson har utvecklats mycket i slägga den här säsongen och vid SM var han väldigt nära att knipa ett brons i 15-årsklassen. Arvids längsta kast landade på 48,79 endast 18 centimeter från bronset som togs av Fredrik Gerdsdorff från Sundsvall. Anton Andersson från Umedalen vann med ett kast på 51,53. Vittsjös Louise Arvidsson som tillhört Sverigeeliten i tresteg i sin åldersklass under flera år visade på nytt att hon är extra laddad när det blir dags för SM-tävlingar. Louise tog hand om silvermedaljen i trestegsfinalen för 19-åringar när hon hoppade 12,08. Jasmin Sabir från Hammarby vann med 12,31. – Jag hade lite problem med ansatsen och fick inte till någon riktig fullträff i något av mina hopp, men jag är mycket glad för min SM-medalj, sa Louise efter SM-silvret. Klubbkamraten Jacob Larsson imponerade i spjutfinalen för 16-åringar och efter flera fina försök lyckades Jacob få till ett kast som landade på hela 50,73 vilket belönades med ett SM-brons. Quincy Andersson från Eslöv vann den jämna spjutfinalen med ett kast på 52,35. Avslutningsvis kom Nellie Mårtensson från Hais på en fin femteplats i tresteg för 16-åringar med 11,39, inte speciellt långt från bronset. – Det är verkligen roligt med de här framgångarna, flera av de aktiva har varit i samma träningsgrupp i sex-sju år och hela tiden sporrat varandra och haft roligt tillsammans, sa en glad Mats Tjernell tränare i Hais.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.