Hedlund elva efter strålande inledning

Sport Det var en kombinerad Nordea tour/Ecco tour-tävling i Landskrona och startfältet var mycket bra.
Sport • Publicerad 30 augusti 2011 • Uppdaterad 25 november 2021

Det var en kombinerad Nordea tour/Ecco tour-tävling i Landskrona och startfältet var mycket bra. Den utmanande banan blev extra klurig på grund av kraftig vind, men Wittsjö GK:s Andreas Hedlund inledde med att spela fantastisk golf första dagen. 13 par och fem birdies gav 66 slag och delad ledning efter första ronden. Andra dagen spelade Hedlund fortsatt bra, men lyckades inte rulla i några birdieputtar och kom in på 71 slag efter 18 raka par. Andra rundan kunde för övrigt inte färdigspelas på lördagen och Hedlund fick spela de sex sista hålen på söndag morgon. Sen var det bara att ladda om snabbt och ge sig ut på sista varvet vid lunch i söndags. Hedlunds bogeyfria svit fortsatte under de elva första hålen på avslutningsvarvet, men på hål tolv kom tävlingens första bogey. Det blev en bogey till, på 18:e hålet, och 72 slag sista rundan för Wittsjögolfaren. Resultaten 66-71-72 räckte till en delad elfte-plats för Hedlund; en mycket bra insats av WGK:aren, men med en hetare putter hade han varit med i segerstriden hela vägen. – Det långa spelet är jag riktigt nöjd med, men dessvärre fungerade inte puttningen till hundra procent. Hade den gjort det hade jag haft segern inom räckhåll, menar Hedlund.

Peter PaulssonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.