Leaderprojekt ska stärka fisketurismen

Broby – Det finns mycket vatten i närområdet och förutsättningarna för att fisketurismen ska växa är stora, säger projektledaren Mattias Holmquist.
Publicerad 30 augusti 2011 • Uppdaterad 13 december 2021

– Det finns mycket vatten i närområdet och förutsättningarna för att fisketurismen ska växa är stora, säger projektledaren Mattias Holmquist.Han sitter på Färe industricenter i Sibbhult och ska sjösätta projektet som ska drivas fram till 2013. En förstudie har gjorts där man har kommit fram till att fisketurismen inte är tillräckligt utvecklad i närområdet. Det finns ett behov av att samla aktörer på ett och samma ställe. Därför är Mattias Holmquists huvuduppdrag att kontakta olika företag i kommunen som kan knytas till fiske och turism. – De kommer att erbjudas en gratis plats på webbsidan swedenfishing.com.Han vill öka antalet svenska fisketurister såväl som utländska. – Ute i Europa finns 50 miljoner fiskeintresserade personer. En väldigt liten del tar sig i dagsläget till Sverige, berättar Mattias Holmquist.

Nu ska Mattias Holmquist ta kontakt med företag som erbjuder tjänster som kan tänkas vara av intresse för en eventuell fisketurist. Därför är det inte bara de som erbjuder fiske som hamnar på webbsidan utan även de som erbjuder logi, mat, guidning och uthyrning av båtar exempelvis. Fram till 2013 ska det vara gratis för företagen att finnas på webbsidan. Redan i nuläget vet Mattias Holmquist att projektet kommer att drivas vidare efter 2013, men då i annan regi.– Det kommer då fortsättningsvis att kosta en mindre summa att vara med på webbsidan. Mattias Holmquist kommer också att hjälpa företagen med marknadsföring på olika mässor och bjuda hit journalister för att uppmärksamma fisket i kommunen. Projektplanen utarbetas nu och ska vara klar den 27 september.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.