Trygg i Bjärnum blir förening?

Hässleholm Trygg i Bjärnum har kört runt i byn sedan 2002 enligt ett rullande schema i syfte att så mycket som möjligt störa kriminella från att begå brott.
Hässleholm • Publicerad 31 augusti 2011 • Uppdaterad 13 december 2021
Dags för nystart? FOTO: CARL-JOHAN BAULER ARKIV
Dags för nystart? FOTO: CARL-JOHAN BAULER ARKIV

Trygg i Bjärnum har kört runt i byn sedan 2002 enligt ett rullande schema i syfte att så mycket som möjligt störa kriminella från att begå brott. Men i sommar har verksamheten gått på kryckor. Det förklarar Bjärnumsbon P.O Bentsson som kört i fem år.

– Särskilt under försommaren var det svagt. Bilen stod stilla varannan kväll, konstaterar han. Därför har Torsten Enarsson (en av de ansvariga bakom) kallat till möte. Syftet är att få en nystart och diskutera förslaget om att bilda en förening.

– Men en förening får man en bättre stadga i verksamheten och en styrelse som reglerar vem som ansvarar för vad. Det är viktigt inte minst eftersom vi lever på sponsorpengar och sponsorerna kan ju tänkas vilja veta hur deras pengar används, säger P.O Bengtsson som själv är positiv till att göra Trygg i Bjärnum till förening.

Han betonar dock att inget är bestämt i förväg och att en förening kan bildas bara om en majoritet av de cirka 50 förarna som är engagerade röstar för förslaget. Mötet äger rum på restaurang Tre hammare klockan 19.00 på måndag den femte september.– Förutom förarna är sponsorer och alla andra intresserade välkomna, säger P.O Bengtsson.

Carl-Johan BaulerSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.