Annons

Nobbad huvudman överklagar beslut

Skåne/Kristianstad Den 21 juli meddelade Skolinspektionen att man ger avslag på den ansökan som Kunskapa Hus AB hade lämnat in om att få vara huvudman för Åhus friskola.
Publicerad 2 september 2011 • Uppdaterad 25 november 2021

Den 21 juli meddelade Skolinspektionen att man ger avslag på den ansökan som Kunskapa Hus AB hade lämnat in om att få vara huvudman för Åhus friskola. Skolinspektionen skriver bland annat att beslutet har fattats mot bakgrund av de uppgifter som har lämnats av företaget i själva ansökningsprocessen. Skolinspektionen gör helt enkelt den samlade bedömningen att det ansökande företaget inte har de förutsättningar som krävs för att driva de tänkta utbildningarna. Det handlar om fritidshem, förskola samt grundskola med årskurserna 1-6.

Kunskapa Hus AB å sin sida hävdar att kommunikationen mellan dem själva och Skolinspektionen inte har varit den bästa tänkbara. Som en följd av detta vill nu företaget komplettera med ytterligare upplysningar samt en budget som har reviderats sen den förra ansökan lämnades in.– Vi begär härmed att att Skolinspektionen omprövar beslutet med dessa kompletterande uppgifter som ytterligare underlag, skriver David Stattin och Kerstin Olsson från Kunskapa Hus AB i sin överklagan till förvaltningsrätten.

Annons

Duon från Kunskapa Hus AB säger vidare att det finns en enkätundersökning som visar att omkring 450 barn lever i familjer som har ett riktat intresse av att ta del av den inriktning och profil som Åhus friskola har för avsikt att erbjuda sina elever.

Den aktuella enkäten var inte helt färdig när Skolinspektionen fattade sitt beslut om att avslå företagets ansökan om att få bli huvudman för friskolan i Åhus. Det elevantal som finns med i den slutgiltiga enkätredovisningen är mer än tre gånger så stor som den siffra som angavs i den ursprungliga ansökan.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons