Berta Svensson 100 år

Grattis Hon födes i Konga och gick i skola i Skåne Ask.
Publicerad 2 oktober 2011 • Uppdaterad 13 december 2021

Hon födes i Konga och gick i skola i Skåne Ask. När hon var sex år dog hennes mor. Hon fick då bo på Danneborgs gård, där hennes far arbetade. Här bodde hon tills hon konfirmerades. Därefter började hon arbeta, först som barnflicka på Markie hage slott i Anderslöv. Något år senare for hon vidare till Ljungbyhed och arbetade på flygflottiljen F5. Då hade också hennes far flyttat till Ljungbyhed. I 20-årsåldern fick Berta Svensson arbete på Stockamöllans pensionat. Vid den tiden träffade hon sin make Konrad, som hon gifte sig med l933. De fick tre barn, som följts av ytterligare tre generationer. Som gifta bodde paret Svensson i Stockamöllan, Ageröd och senare i Stehag. 1993 dog maken och sedan dess har Berta Svenson bott ensam i ett litet radhus i Stehag. För några veckor sedan flyttade hon in till Håkanssons äldreboende på Villavägen i Eslöv.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.