Hemmapremiären föll Röke ur händerna

Sport Påhejade av en entusiastisk publik på Tyrs Hov begick Röke IBK hemmapremiär under lördagen mot Munka Ljungby.
Sport • Publicerad 2 oktober 2011 • Uppdaterad 24 november 2021

Påhejade av en entusiastisk publik på Tyrs Hov begick Röke IBK hemmapremiär under lördagen mot Munka Ljungby. Den första perioden inleddes i ett högt och intensivt tempo, där det var svårt att missa att båda lagen var revanschsugna efter att ha förlorat sina inledande seriematcher. En sekund innan den första minuten var färdigspelad gjorde bortalaget det jobbigt för både Rökespelarna och publiken. 0-1 tillkom i en snabb kontring via Mattias Kants avslutning. I den sjunde matchminuten fick Röke spela med en man mindre men lyckades få till en fin kontring som dock avslutades med Jimmy Lagerkvists skott rakt på målvakten. Efter halva den första perioden gjorde Munka-Ljungby Rökes kalldusch än kallare då Daniel Andersson satte 0-2 just då Röke började skapa lite mer chanser. Med fyra minuter kvar av första höjde så lagkaptenen Niklas Larsson temperaturen en aning för laget då han stänkte dit reduceringen.

– I första perioden slet vi hårt, menar den spelande tränaren Jimmy Lagerkvist. Den andra perioden såg lite bättre ut spelmässigt för hemmalaget, där det fanns tendenser till att de spelmässigt skulle ta över matchen en aning med större bollinnehav. I synnerhet då Nicklas Rask kvitterade till 2-2 efter 12.39. – Det är klart det kändes att vi var på gång, säger målskytten om läghet i matchen. Den tredje perioden var spelmässigt jämn. Lagen bytte chanser med varandra men hemmalagets ineffektivitet skulle fälla avgörandet. När matchen stod och vägde så blev 2-2 till 2-4 på endast ett par minuter.– När matchen står och väger utnyttjar de sina lägen, säger Jimmy Lagerkvist och tillägger att de själva inte gör det.

Det här var Jimmy Lagerkvists första match som tränare på hemmaplan. Han medger att det inte är en optimal situation att spela och coacha samtidigt. – Den direkta kommunikationen med den andra femman får man ju inte. Finns det något att ta med sig till derbymatchen mot Lönsboda?– Vi står ändå upp i kampen och krigar till slutsignalen. Målvaktsspelet och försvarsspelet än hyfsat. Bortamatchen mot Lönsboda spelas på lördag.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.