Lönsboda avgjorde i stark tredjeperiod

Sport Lönsboda tog i sin andra seriematch för säsongen hem sin första vinst via 9-5 borta mot Jönköpingslaget Hovslätts IK.
Sport • Publicerad 2 oktober 2011 • Uppdaterad 24 november 2021

Lönsboda tog i sin andra seriematch för säsongen hem sin första vinst via 9-5 borta mot Jönköpingslaget Hovslätts IK. Den spelande tränaren Tobias Lindhe anser att matchen var relativt jämn fram till den tredje perioden, då Lönsboda lyckade göra ett ryck och ta hem segern. Men innan dess lyckades Hovslätt vinna den första perioden med 3-2. Ett bågot orättvist resultat, om vi ska tro Lindhe:– Vi spelar mycket bättre och är fysiskt starkare än dem. Men det är små tillfälligheter, mest slumpen, svarar Lindhe på frågan varför Hovslätt ändå tog hem den första perioden. Den andra perioden blev mer avvaktande från båda lagens sida. Mer fokus på försvarsspel och höll också ner siffrorna i den andra perioden som slutade 2-1 till Lönsboda och totalt 4-4 efter andra. Vad sa ni inför den tredje perioden?– Det var rätt klart att gick vi ut med 100 procent skulle vi vinna matchen. Lönsboda gick uppenbarligen ut till den tredje perioden med så många procent de kunde skrapa ihop för de såg till att vinna densamma med 5-1 och matchen med totalt 9-5. Varför lyckas ni svänga över matchen till er fördel?– Vi grävde in målen. Vi satte lägena, är Tobias Lindhes enkla förklaring till slutforceringen. På lördag väntar derby mot Röke på hemmaplan. – Alltid skönt med en seger i ryggen inför ett derby. Vi vet att vi är starka, säger en optimistisk Tobias Lindhe.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.