Jubiluem och framtidstro

Hässleholm Carl Paulson och hustru Ebba är anledningen till att Vinslöv de gångna 90 åren förknippas med möbler och att det firades med ballonger, tårta och kaffe under lördagen och söndagen.
Hässleholm • Publicerad 3 oktober 2011 • Uppdaterad 13 december 2021
Ffotot i mitten visar ursprungsbyggnaden från 1921. Personerna är Carl och Ebba Paulson.
Ffotot i mitten visar ursprungsbyggnaden från 1921. Personerna är Carl och Ebba Paulson.

Carl Paulson och hustru Ebba är anledningen till att Vinslöv de gångna 90 åren förknippas med möbler och att det firades med ballonger, tårta och kaffe under lördagen och söndagen.I bostaden på Stora Torggatan började tillverkning och försäljning. Rörelsen växte med tiden. Efterfrågan ökade och i mitten av 1940-talet var hela femton snickare anställda. Allt från matbord till skåp och stoppade sittmöbler tillverkades med handverktyg som rubank, stämjärn, hyvel, borr, hammare och såg.

Affärsidén var att tillverka kvalitetsmöbler till överkomliga priser– Från att ha gjort möbler från grunden ändrades sedan inriktning mot inköpt av halvfabrikat som sedan iordningställdes i Vinslöv, berättar Torgny Paulson som tillsammans med sin bror Erik tog över verksamheten efter fadern.– Sedan valde vi att gå med i en gemensam inköpsorganisation (det som i dag heter EM) vilket innebar att den egna tillverkningen med specialbeställningar upphörde. Fördelen med en stor organisation är gemensamma inköp och en ökad kundtrygghet, fortsätter Torgny.

Numera är det tredje generationen Paulson som driver EM Vinslöv.Han är glad över företagets historia. 90 år är respekt.–Servicekänslan från alla som jobbat och som jobbar inom företaget. är stor Kunderna ska känna sig nöjda. Samtidigt är det viktigt att inte titta för mycket bakåt utan även tänka framtid.Något Björn verkligen gör i och med satsningen på ytterligare en EM butik i Hässleholms kommun.– Den 21 oktober öppnar vi i före detta Inredabutiken lokaler. Det är fantastiska lokaler som verkligen hjälper till att lyfta fram möblerna. Det finns en stor potential i Hässleholm men för den skull tappar vi inte fokus på Vinslöv. Butikerna är två olika och i sig unika.

Tydliga trender för hösten är enligt Björn Paulson: Naturen, shabby chic, vintage, stramhet (vitt med tillhörande accentfärger som gult eller grått) samt industriellt dimmiga pastellfärger. – Tack var alla inredningsprogram och tidningar är en möbel inte längre något man har länge utan mer än förbrukningsvara. Möbler byts sällan ut för att de är sönderslitna utan för att passa in i en inredningsstil.

Stefan Franzén
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.