Flera fall av mobbning i Bjärnum

Hässleholm Men sedan dess har Bjärnums skola alltså fått kritik i ytterligare två mobbningsfall.
Hässleholm • Publicerad 5 oktober 2011 • Uppdaterad 24 november 2021

Men sedan dess har Bjärnums skola alltså fått kritik i ytterligare två mobbningsfall. I våras inledde granskningen där Skolinspektionen bland annat begärt in skolans årliga plan mot kränkande behandling. Skolinspektionen har på fyra år kritiserat Bjärnums skola för fyra fall av allvarlig mobbning.Efter de två första fallen, varav pojken som nu förlikts med kommunen var det ena, krävde Skolinspektionen åtgärder i hela kommunen Det ledde till ett åtgärdsprogram med bland annat utbildning och samordning av arbetet mot mobbning. Bland annat var barn- och elevombudsmannen på plats och föreläste för skolpersonalen.Skolinspektionen godkände sedan åtgärderna som redovisades skriftligt.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.