IFK Hässleholm bäddade väl

Sport – Starkt gjort av grabbarna att kunna mobilisera sådana här krafter efter matchen mot Eskilsminne, sa Stefan Jansson, imponerad och glad IFK-tränare.
Sport • Publicerad 5 oktober 2011 • Uppdaterad 25 november 2021

– Starkt gjort av grabbarna att kunna mobilisera sådana här krafter efter matchen mot Eskilsminne, sa Stefan Jansson, imponerad och glad IFK-tränare.IFK hämtade sig sålunda snabbt från smällen i lördags i division 3-seriefinalen mot Eskilsminne. IFK missade direktuppflyttning, men fick en andra chans. Den tog man, i alla fall i den första matchen i det första kvalsteget mot division 2.– 3-1, dessutom på bortaplan, är ett bra resultat. Vi jobbade oss till resultatet, menade IFK-tränaren.– Men glöm inte att detta bara var den första halvleken. Vi måste göra en lika bra match på lördag för att gå vidare. I går var det Burim Rexhepis BW 90 som började bäst. IFK trycktes tillbaka utan att för den skull utsättas för några större farligheter. – De satte hög press på oss, konstaterade Stefan Jansson.

Spelet verkade dock passa IFK, som ställde om snabbt och kontrade med framgång. I den 22:a minuten kom ledningsmålet. Mattias Andersson kom fram på högerkanten och slog inlägget som Joel Svensson nickade i mål.– Efter det målet tappade vi positionerna på mitten och trycket. Vi blev stillastående. Hässleholm var rörligare och visade hetare vilja, menade BW-tränaren Ernad Kovacevic.När väl IFK fått greppet släppte man det aldrig. Före paus var Chadley Jacobs farligt framme ett par gånger om. IFK kunde haft en större ledning i paus än 1-0. I den andra halvleken tog IFK över mer eller mindre helt. När Ayanda Nkili dundrade in 2-0 var detta logiskt sett till skeendet på planen. Strax därpå hade inbytte Filip Thurn ett jätteläge att göra 3-0, men sköt över.

Istället för 3-0 blev det 2-1 sedan IFK-kaptenen Bobby Alm Nilsson fällt sin forne lagkompis Burim Rexhepi och Kristian Legiec satt straffen.

Hässleholm fick ändå sista ordet. Två minuter före full tid, när mörkret sänkt sig över Bjärsjölagårds idrottsplats, släckte Filip Thurn hemmahoppet med sitt 3-1-mål.

– Skönt för Filip att få göra det målet efter missen tidigare. Och skönt för oss. 3-1 är bättre än 2-1 inför returen, menade Stefan Jansson nog så sant.I IFK var det många som jobbade hårt och bra. Chadley Jacobs var en ständig källa till oro för BW-försvararna. Bakåt hade kaptenen Bobby Alm Nilsson koll på läget.– Bra att vi lyckades göra 3-1-målet. Nu är fördelen stor för oss. Hemma är vi dessutom starka. Det ser bra ut. Med 2-1 hade det varit mer match, sa Bobby vars IFK ska försöka säkra en plats i den andra kval-omgången klockan 16.00 på lördag.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.