Miljoner till arena

Sport Detta meddelade den politiska majoriteten i kommunen under onsdagen i ett förslag som ännu inte har nått kommunstyrelsens arbetsutskott .
Sport • Publicerad 5 oktober 2011 • Uppdaterad 14 december 2021
Foto: Eva Johansson
Foto: Eva Johansson

Detta meddelade den politiska majoriteten i kommunen under onsdagen i ett förslag som ännu inte har nått kommunstyrelsens arbetsutskott .- Det här har gått fort, men beror på att vi måste ge klubben möjligheter att dra igång arbetet omgående för att man skall hinna vara klara till seriestarten 2012, menade kommunstyrelsens ordförande Urban Widmark (M).- Beslutet är tänkt att ge föreningen trygghet när man vill dra igång projektet så snart som möjligt.I klubbens renoveringsbudget för idrottsplatsen i Vittsjö krävs 15 miljoner kronor och man har begärt just sju av dessa av kommunen. Huvuddragen i renoveringen, vilken Norra Skåne redogjort för tidigare, är att planen måste förlängas både på längden och bredden, nya läktare tillföras, säkerhetskrav uppfyllas och att friidrottsbanorna, som en följd av detta, måste flyttas.

Till saken hör också att Vittsjö GIK i nästa års damallsvenska blir den enda förening som själva äger sin hemmaplan. Alla övriga klubbar i serien spelar på anläggningar som kommunerna äger vilket är mer ekonomiskt fördelaktigt för föreningarna.- Man skall komma ihåg att Vittsjös avancemang till högsta serien betyder mycket för Hässleholms kommun, motiverade Urban Widmark och menade att ett allsvenskt lag innebär att kommunens attraktionskraft stärks.Poltiskt ser också majoriteten att Vittsjös framgångar stärker tjejidrotten i kommunen.- Vi har redan sett att Vittsjö gett positiv uppmärksamhet både åt Vittsjö och åt kommunen, meddelade kommunalrådet, Lars-Göran Wiberg (C).

Robin Gustavsson (KD), med mångårigt arbete inom olika idrottsföreningar, ser också andra än elitmässiga fördelar med Vittsjös avancemang.- Eftersom jag sitter med i styrelsen för Leader lag PH så har vi tidigare stöttat klubben med pengar till klubbens talangutvecklingsprojekt som är tänkt att stärka damfotbollen på en bred front i hela vårt område, sade Gustavsson.

Det är den politiska majoriteten med Moderaterna, Centerpartiet, Miljöpartiet, Kristdemokraterna och Folkets Väl som vill ge investeringsbidraget och även folkpartiets gruppledare Lars Arvidsson är positiv.- Vi kommer att ta beslut i vår partigrupp under torsdagen, meddelade Arvidsson.Förslaget kommer dock att vandra den gängse kommunala gången via arbetsutskottet, kommunstyrelsen och kommunfullmäktige innan det formella beslutet är taget.- Men jag kan inte se några problem med att det inte skulle kunna gå igenom, ansåg Urban Widmark.

Tomas Gustavsson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.