Domen står fast trots överklagan

Osby Det uppmärksammade fallet utspelade sig mellan unga män som kände var- andra sedan tidigare.
Osby • Publicerad 6 oktober 2011 • Uppdaterad 24 november 2021

Det uppmärksammade fallet utspelade sig mellan unga män som kände var- andra sedan tidigare.En resa till en fiskemässa, en försvarlig mängd alkohol och en planerad grillkväll var förspelet till brottet där tre av männen åtalades för grov misshandel och olaga frihetsberövande.I samband med detta hittades även dopningspreparat.

Osbybon hade överklagat domen till hovrätten och yrkade på skyddstillsyn i stället för fängelsestraff.Men hovrätten anslöt sig till tingsrättens bedömning.Visserligen råder en viss osäkerhet om hur länge frihetsberövandet av en ung man från Hässleholms kommun egentligen varade. Men omständigheterna är sådana, att brottet måste betraktas som grovt.

Vad gäller Osbybons inblandning i själva misshandeln anser hovrätten att den tillsammans med det olaga frihetsberövandet ligger på rätt straffvärde.Den unga trion dömdes till långvariga fängelsestraff, i Osbybons fall till ett år och nio månader.De skulle också solidariskt betala ett skadestånd på 41 660 kronor.I och med hovrättens utslag faststår domen mot Osbybon.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.