Politikerna ratar kyrkoavslutning

Hässleholm Fullmäktige föreslås säga nej till förslaget som kom från Patrik Jönsson (SD) i maj.
Hässleholm • Publicerad 6 oktober 2011 • Uppdaterad 25 november 2021

Fullmäktige föreslås säga nej till förslaget som kom från Patrik Jönsson (SD) i maj.

Politikerna i barn- och utbildningsnämnden tycker inte idén är bra, trots att det enligt förslaget skulle vara frivilligt att delta i avslutningarna.Skolpolitikerna tycker det är olämpligt att skolan på det här viset skulle ge en specifik livsåskådning (den kristna) en särställning.– Det skulle därmed undergräva skolans förtroende som icke-konfessionell (icke religiös), heter det.

Samtidigt poängterar man att det inte är något fel att håll avslutning i kyrkan, såvida det inte förkommer några religiösa inslag.

Carl-Johan BaulerSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.