Kvinnan får vänta på domen i häktet

Broby Kvinnan som ska ha anlagt tre bränder i en villa i Knislinge dömdes i tingsrätten till fängelse och överklagade fallet till hovrätten.
Publicerad 7 oktober 2011 • Uppdaterad 25 november 2021

Kvinnan som ska ha anlagt tre bränder i en villa i Knislinge dömdes i tingsrätten till fängelse och överklagade fallet till hovrätten.

Kvinnan har enligt tingsrätten gjort sig skyldig till mordbrand i två fall och skadegörelse i ett fall. Tingsrätten menade att brotten som kvinnan har begått har ett så högt straffvärde att fängelse är den enda rimliga påföljden. Det var i mars i år som en villa i Knislinge mystiskt började brinna vid två olika tillfällen. Polisen spärrade av området för att undersöka platsen och ta reda på vad som hänt. Men polisen hann inte långt i sitt arbete förrän villan åter stod i lågor och vid konsekvenserna blev förödande när nästan hela villan brann ner.Tidigt misstänkte polisen att bränderna var anlagda och de rubricerades som mordbränder. Misstankar riktades snart mot kvinnan som häktades i slutet av april. Efter förhör och utredningar stärktes polisens misstankar om kvinnans inblandning.

Vice chefsåklagare vid Kristianstad tingsrätt, Eva Norberg, väckte åtal mot kvinnan i början på juli. Kvinnan nekade till inblandning i samtliga bränder, men dömdes i tingsrätten.Det uppmärksammade fallet har nu tagits upp i hovrätten efter kvinnans överklgande och 18 oktober faller domen.Kvinnan är fortsatt häktad efter avslutade hovrättsförhandlingar.

Peter PaulssonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.