Ser ljust ut för Rädda Barnen

Hässleholm Rädda Barnens enkät i Hässleholm visar att varannan elev är orolig för att inte klara sina studier.
Hässleholm • Publicerad 7 oktober 2011 • Uppdaterad 24 november 2021

Rädda Barnens enkät i Hässleholm visar att varannan elev är orolig för att inte klara sina studier. 70 procent av eleverna tycker att de har för lite att säga till. – Det visar ju att det finns ett stort behov av en röst lokalt i Hässleholm som för fram och tar till vara barn och ungas rättigheter, säger Sara Svensson på Rädda barnen i Malmö.Vid två tillfällen har Rädda Barnen haft två inspirationskvällar i hässleholm för nyfikna som kan tänka sig att jobba för organisationen. Den 6 oktober hölls det sista informationsmötet på Ljungadala. Nu tror Sara Svensson att det finns tillräckligt många intresserade för att Rädda Barnen ska våga gå vidare med försöket att startat en lokalavdelningen i Hässleholm.– Vi har ett gäng på cirka 15 personer som ska påbörja introduktionsutbildning den 13 oktober. Sedan kommer de att fortsätta med olika medlemsutbildningar. Målet just nu är att arbetsgrupp, föräldragrupp och läxhjälp i Hässleholm. Och just läxhjälpen kan vara igång redan i höst, hoppas Sara Svensson dom dock tycker att det är för tidigt att säga om det verkligen blir någon lokalföreningen eller ej i Hässleholm.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.