Seger håller hoppet levande

Sport Det var nämligen Anton Berg som gjorde Hanaskogs båda mål i 2-1-segermatchen på lördagseftermiddagen på Sjöbo idrottsplats.
Sport • Publicerad 9 oktober 2011 • Uppdaterad 25 november 2021

Det var nämligen Anton Berg som gjorde Hanaskogs båda mål i 2-1-segermatchen på lördagseftermiddagen på Sjöbo idrottsplats. Den fortsatta jakten på en plats i 2012 års division 4 går vidare med ett dubbelmöte mot Häljarp.– De kommer från fyran och har trycket på sig. Vi har allt att vinna, säger Anton Berg när han blickar fram emot de två närmaste helgernas kvalspel.

Mot Sjöbo var Anton Berg inblandad i det mesta. Det var han som blev stämplad av hemmabacken André Månsson i den 20:e minuten, en incident som resulterade i rött kort för hemmaspelaren. – Han gick in med dobbarna före, det röda kortet var klart, men motståndaren hade otur, tycker Anton Berg.I detta läge ledde Sjöbo med 1-0 och ägde matchen. Hemmalaget hade ett mål till inne, men domarna tyckte André Birgersson använde handen när han satte bollen i mål.

Med en man mer på planen tog Hanaskog över. Tidigt i den andra halvleken lyckades Hanaskog kvittera. Anton Berg blev fälld strax utanför straffområdet och slog själv frisparken direkt i mål.– Ett billigt mål, målvakten skulle ha tagit skottet. Det var egentligen en dålig frispark, menar 1-1-målskytten.– Målet gav oss energi. Vi visste ju att Sjöbo ledde med 1-0 även förra helgen, men tappade.Elva minuter före full tid satte Anton Berg den definitiva spiken i Sjöbos kista. – Passningen var perfekt från Jonas Mårtensson, berömmer Anton.

Fler mål blev det inte, däremot en utvisning till på en hemmaspelare och dessutom ett rött kort på en av spelarna som satt på avbytarbänken.– Sjöbospelarna la ner mycket energi på domarna. Det vann vi på, menar Anton Berg nog så riktigt.