Färre viltolyckor i Skåne

Nyheter Störst risk att råka ut för en viltolycka är det i Kalmar och Kronobergs län och minst risk är det i Stockholms län.
Publicerad 10 oktober 2011 • Uppdaterad 24 november 2021

Störst risk att råka ut för en viltolycka är det i Kalmar och Kronobergs län och minst risk är det i Stockholms län. Detta enligt en sammanställning som försäkringsbolaget If presenterar i dag och där andelen faktiskt inträffade olyckor också kan läsas som risken att råka ut för en viltolycka. I Kalmar län är då risksiffran 13,2 och i Stockholms län 1,7 per tusen bilar. Skånes siffra gör att länet hamnar på femtonde plats bland de 21 länen. Totalt har antalet viltolyckor minskat med 14 procent hittills i år. Utöver risken för personskador och skador på djuren orsakar viltkrockarna också dyrbara materiella skador. Reparationsarbetena efter en älgkrock kostar i genomsnitt cirka 30 000 kronor, efter en vildsvinskrock cirka 40 000 kronor, medan bilen skadas för cirka 15 000 kronor när man krockar med ett rådjur.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.