Oväntad OIK-vinst i seriepremiären

Sport – Att inte någon trott på oss innan seriestarten har svetsat oss samman, säger Osbytränaren Andreas Wass.
Sport • Publicerad 10 oktober 2011 • Uppdaterad 25 november 2021

– Att inte någon trott på oss innan seriestarten har svetsat oss samman, säger Osbytränaren Andreas Wass.– Hade klart för mig hur vi skulle spela mot Åseda. Spelarna följde den upplagda planen perfekt berömmer Andreas Wass som är ny Osbytränare inför den här säsongen.

Osby inledde matchen bäst och vann den första perioden med 2–0. Pontus Brandett svarade för bägge målen. – Viktigt att få en bra inledning på matchen, säger Wass vars lag var klart bäst i den första perioden.I mittenperioden drog Osby på sig en del utvisningar och åkte också på ett baklängesmål efter 14.39. Osby svarade snabbt då Istvan Szabo utökade sitt lags ledning till 3–1 minuten efter.Ny hemmareducering blev det en minut in på avslutningsperioden.

Efter det så tryckte Åseda på för ett kvitteringsmål. Men återigen frälste Istvan Szabo sitt Osby med att göra 4–2 efter 10.49. 5–2 gjorde Andre Bruhn i tom kasse.– Pontus Persson var mycket bra i målet, berömmer Andreas Wass vars målvakt hade en svettig eftermiddag då Åseda vann skotten med 30–18.På onsdag spelar Osby höstens första seriematch då Dalen från Norrahammar kommer på besök till Osby ishall.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.