Vad bra jag ska må om vi vinner!”

Sport Det som kan göras är gjort.
Sport • Publicerad 10 oktober 2011 • Uppdaterad 15 december 2021
Erik Hamrén på landslagets presskonferens. Foto: Anders Wiklund/Scanpix
Erik Hamrén på landslagets presskonferens. Foto: Anders Wiklund/Scanpix

Det som kan göras är gjort. De praktiska övningarna, som hur hörnor och frisparkar ska slås, genomfördes på ett stängt Råsunda under den sista träningen. Försvarsspelet finslipades ned till detaljer och spelarna har matats med allt de behöver veta om spelarna i ett Holland som inte förlorat mer än en enda landskamp på fyra år, mot Spanien i VM-finalen 2010. Det som ska sägas är också sagt. Kanske var det därför Hamrén sade att "jag börjar låta som en papegoja" när han mötte medierna strax efter lunch och fick frågan om han bestämt sig för vilken startelva som går in på Råsunda. För att vinna och gå till EM. Satsar på erfarenhet Eller för att stå där som förlorare och invänta ett nervigt kval mot ännu okänt motstånd i ett dubbelmöte (playoff) i november om en plats i Ukraina och Polen. Hur Hamrén väljer? Ovisst, men han gav möjligen en liten vink när han drog en parallell till den klassiska 2—0-segern mot Spanien i EM-kvalet 2006. - Vi har inte lika många erfarna spelare nu som då, som varit med i flera mästerskap. Jag lägger in många faktorer när jag tar ut ett lag. Rutin, erfarenhet, form, hur det passar mot motståndet... man bakar in rätt mycket, sade han. Han gjorde också klart att Anders Svensson är lagkapten i avstängde Zlatan Ibrahimovics frånvaro. Med tillägget: - Om han spelar. Annars blir det någon annan. Nästa match viktigast Det är landslagets viktigaste match under Erik Hamréns snart två år som boss. Men hans viktigaste match som tränare? Det vill han inte säga. - För en tränare är nästa match alltid viktigast. Men jag kan väl säga att den är jäkligt viktig. Oavgjort kan räcka för att bli bästa grupptvåa och nå EM, men det hänger på att det blir en segrare i mötet Danmark—Portugal i Köpenhamn. Kryss där och Sverige måste vinna. - Självklart har vi en plan hur vi ska göra mot slutet om det är oavgjort. Har vi möjligheten att avgöra själva, ska vi ta till alla möjligheter som finns.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.