Visor med Calle och andra unga artister

Kultur och Nöje Några av dem kommer han att framföra på söndag, då han även sjunger andras visor – musik han tycker om, helt enkelt.
Publicerad 11 oktober 2011 • Uppdaterad 13 december 2021
Calle Kristiansson är en av artisterna som medverkar i föreningen Visans Vänners konsert på söndag. Arkiv: Scanpix
Calle Kristiansson är en av artisterna som medverkar i föreningen Visans Vänners konsert på söndag. Arkiv: Scanpix

Några av dem kommer han att framföra på söndag, då han även sjunger andras visor – musik han tycker om, helt enkelt. – Visor kan sällan dölja sig bakom bra produktioner utan måste vara bra i sig själva, både melodi- och textmässigt, säger han.

Efter Idoltiden har Calle Kristiansson mest spelat med sitt band Calle & The Undervalleys, men just nu skriver han mycket låtar och planerar för framtiden.– Jag vill göra en egen skiva, med just visor, säger han.

Apropå Idol har han redan varit i Stockholm och hälsat på årets gäng, där bland annat Robin Stjernberg från Hässleholm och Amanda Fondell från Linderöd ingår. Då passade han även på att ge lite goda råd. – Jag minns att jag inte hann njuta så mycket av min medverkan för jag hade en massa tvivel. Jag hade nog haft roligare om jag insett tidigare att vi var där för att göra ett bra tv-program och att Idolscenen är som vilken scen som helst att stå på. Vad juryn tycker och folk säger är inte hela världen. – Men Robin, som jag gick i skolan med, och Amanda är skitbra och sköter sig kanonbra. De kommer att gå långt, säger Calle Kristiansson.

Vid söndagens konsert, som fått namnet "Visor - och så vidare...", kan man också lyssna till Anna Renud och Vanessa Sundblad, som båda ska medverka i musikalen Sound of music på Kristianstad teater i vår. Anna Renud i huvudrollen som Maria, Vanessa i ensemblen. Båda två var med även i förra årets viskonsert. Anna Renud har också haft roller i musikalerna Rent och Skönheten & Odjuret och medverkat i Björn Forsbergs produktioner på Kristianstads teater. På söndag ska hon bland annat sjunga låtar av Veronica Maggio och duett med Vanessa Sundblad, som också sjunger solo.

Pianist och ackompanjatör är 18-åriga Jesse Emmoth, begåvad musiker från Tyringe som har jazzen varmt om hjärtat. Precis som Vanessa Sundblad går han sista året på estetiska programmet i Hässleholm. Förutom piano spelar han gitarr och trummor och utöver att ackompanjera kommer han att bjuda på smakprov av sin egen musik.

För baskompet svarar Leif Holmberg medan Calle Littke, välkänd sångare och underhållare, är konferencier. Viskonserten ingår i Visans Vänners satsning på att locka en yngre publik som inleddes för ett par år sedan. – Förra året kom det grupper av publik som vi inte sett tidigare på våra arrangemang, så det har haft en effekt. Nu hoppas vi att det ska komma ännu fler, säger Marianne Sundblad, ordförande i föreningen.

Konserten är i Hässleholm kulturhus, Blå Salongen, kl 17 och förköp rekommenderas då det brukar bli utsålt.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.