Bråttom med en ny lokal åt Perrong 23

Hässleholm För ett par veckor sedan slet medlemmarna med att isolera föreningslokalerna i syfte att sänka värmekostnaderna.
Hässleholm • Publicerad 13 oktober 2011 • Uppdaterad 25 november 2021

För ett par veckor sedan slet medlemmarna med att isolera föreningslokalerna i syfte att sänka värmekostnaderna.Ytterligare byggmaterial hade handlats in när ryktet om en mycket nära förestående rivning nådde styrelsens öron.–Vi fick veta det av en ren händelse. Då slutade vi naturligtvis att renovera direkt. Det kom som ett slag i ansiktet på oss, säger föreningens nye ordförande Johan Lindén.När föreningen tog kontakt med kommunen hänvisades till det rivningskontrakt som funnits på huset i många år.Samtidigt finns dock ett hyresavtal som talar om tolv månaders uppsägningstid , alternativt tidigare om föreningen hittar en ersättningslokal. Vad som gäller är med andra ord svårtolkat.

Idag är dock Johan Lindén hoppfull om att föreningen ska kunna komma överens med kommunen om en ny lokal. Efter Markanbråket i våras avgick styrelsen och nu har Perrong 23 på nytt upptagit diskussionerna.–Vi är öppna för de flesta möjligheterna, säger Johan Lindén som i nästa vecka blivit lovad att få se en lista kommunen tagit fram med tänkbara lokaler.–Framförallt hoppas vi att vi kan få vara tillräckligt centralt, påpekar han.

Från kommunens sida är det kommunalrådet Lars-Göran Wiberg (C) och kulturchefen Lars Härstedt-Salomonsson som sköter diskussionerna.Enligt Wiberg råder inga tvivel om vad som gäller: huset ska rivas.–Det kan inte komma som en överraskning för perrongen att det är så. Den lista med alternativa lokaler är densamma som tidigare - med förslag som till exempel Tekniska skolan, Blå huset, den så kallade "städvillan" vid Stadshuset och Markan.–Det är ingen lång lista med lokaler att välja mellan. Jag tror fortfarande på Markan som ett seriöst alternativ, säger Wiberg. Hässleholmsbyggen har ett optionsavtal på marken huset står på.Där säger vd:n Stephan Persson att bolaget just nu tittar på vad de kan göra med den centralt belägna tomten. Han är dock hemlighetsfull vad gäller rivningen.–Jag vill inte uttala mig om den eftersom vi inte har tagit något beslut i styrelsen än. Vi håller på att titta på möjligheten, säger han.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.