Döms för bidragsbrott

Hässleholm Mannen ryckte då och då in och arbetade, men skickade ändå in begäran om a-kassa.
Hässleholm • Publicerad 14 oktober 2011 • Uppdaterad 25 november 2021

Mannen ryckte då och då in och arbetade, men skickade ändå in begäran om a-kassa. 13776 kronor betalades felaktigt ut av If Metall.Vid rättegången medgav mannen att han fått ut pengarna, men bestred brott. Fusket begicks inte medvetet, förklarade 55-åringen, utan berodde på slarv eller glömska.Tingsrätten valde dock att gå på åklagarens linje och dömer mannen för bidragsbrott.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.