Stoby har fått ny kyrkoherde

Hässleholm Lars-Eric Ivarsson är i dag komminister i Tyringe församling samtidigt som han är \"uthyrd\" till Stoby församling som vikarierande kyrkoherde.
Hässleholm • Publicerad 14 oktober 2011 • Uppdaterad 14 december 2021
Lars-Ivar Ericson
Lars-Ivar Ericson

Lars-Eric Ivarsson är i dag komminister i Tyringe församling samtidigt som han är "uthyrd" till Stoby församling som vikarierande kyrkoherde.

Men nu blir han alltså kyrkoherde i Stoby fram tills dess att församlingen slås samman med Hässleholms församling år 2014. – Jag har begärt tjänstledigt från min tjänst i Tyringe församling, men behåller vissa uppdrag i Tyringe, förklarar Lars-Ivar som i dag är 63 år gammal.

Han har tidigare tjänstgjort som kyrkoherde i Tyringe mellan åren 1995 och 2006. Han har också varit riksdagsledamot under en period efter valet 2006 då han lämnade kyrkoherdeposten i Tyringe. Efter tiden i riksdagen återvände han till Tyringe som komminister men blir nu alltså kyrkoherde i Stoby församling.

Hans Bryngelson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.