Vinslöv kryssade i derbyt

Sport Bengt-Arnes Vinslöv har verkligen imponerat som nykomlingar i den södra damettan.
Sport • Publicerad 15 oktober 2011 • Uppdaterad 13 december 2021
Eva Johansson (gult) Vinslövs HK mot Martina Larsson i Kristianstad. Foto: Stefan Sandström
Eva Johansson (gult) Vinslövs HK mot Martina Larsson i Kristianstad. Foto: Stefan Sandström

Bengt-Arnes Vinslöv har verkligen imponerat som nykomlingar i den södra damettan. Laget har inlett med två segrar och en förlust och frågan var om de skulle kunna rubba fjolårets tvåa i ettan, Kristianstad HK. Svaret på frågan kunde efter matchen besvaras med ett rungande ja.– Är mycket glad att vi kunde stå upp  på det här viset, säger Schuster vars kollega Lennart Ebbinge berömde Vinslöv. – Ett mycket bra lag. Det var för övrigt en riktigt kul match med bra stämning på läktarna. Roligt att damhandbollen uppmärksammas på det här viset.Kristianstad började matchen bäst och ledde efter fem minuter med 3–2. Men efter två mål av Erika Petersen och ett av Martina Larsson var Vinslöv både ifatt och förbi till 5–3. I resten av halvleken var hemmalaget några mål före i protokollet men på slutet kom gästerna ifatt till 11–11 och hade också chans till ledning då Sarah Carlström sköt i stolpen. I halvlekens sista minut kunde Cajsa Schuster istället göra 12–11 till Vinslöv vilket blev halvtidsresultatet.– Tyvärr så bommade vi lite väl många chanser, säger Bengt -Arne Schuster som räknade till 15 brända avslutningar. Direkt efter pausen gick hemmatjejerna fram till 15–11 på de fem första minuterna genom mål av Jennifer Persson, Amanda Ohlsson och Erika Petersen. En marginal Vinslöv hade fram till mitten av den andra halvleken. En utvisning gjorde att Kristianstad kunde knappa in ledningen och de var ifatt med tio minuter kvar. Sedan följdes lagen åt och med minuten kvar kunde Linnea Jönsson göra sitt elfte mål och 25–24 till Kristianstad. En halv minut från slutet kvitterade Martina Larsson på straff efter att själv blivit nergjord. Vilket var Martina sjätte straffmål i matchen och hennes åttonde totalt.– Synd att vi tappade på slutet, tycker Vinslövsmålvakten Ida Nilsson som inte var helt nöjd med min egen insats. – Men det var en  väldigt rolig match att spela då det blev bra tryck i och med den stora publiken. Hemmatränaren Bengt-Arne Schuster tyckte att hans målvakt inte hade den rätta turen den här gången.– Hon hade lite oflyt vid en del tillfällen– Annars tycker jag det är svårt att nämna någon spelare. Som vanligt var det en stark kollektiv insats. Vi har fått en bra inledning på seriespelet och lär oss för varje match.Kristianstadstränaren Lennart Ebbinge var också nöjd med poängen.– Bra att få poäng då vi inte presterade på topp. Positivt är att vi är obesegrade efter de fyra inledande matcherna.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.