Svängigt avslut på 25-årsfirande

Osby Medan Christina Erman Widerberg visade konstfilm och teckningar i konsthallen (se lördagens Norra Skåne) riggade Musikskolans lärare upp för konsert ute i biblioteket.
Osby • Publicerad 16 oktober 2011 • Uppdaterad 13 december 2021
Så här ser de ut i full musikalisk frihet
Så här ser de ut i full musikalisk frihet

Medan Christina Erman Widerberg visade konstfilm och teckningar i konsthallen (se lördagens Norra Skåne) riggade Musikskolans lärare upp för konsert ute i biblioteket. Snart strömmade ljuva toner av Händel mellan bokhyllorna. Och när Mozart fått maka på sig för både bossa nova och irländskt skimrade havet som aldrig förr i en klassisk Evert Taube-tolkning. Musikskolan är populär, men det är sällan hela lärarkåren ges tillfälle att spela tillsammans offentligt. Verksamhet finns på alla kommunens skolor och i vanlig ordning är det gitarr och piano som är populärast. Stråkarna kommer starkt, medan trycket på blåsinstrument är tämligen svagt. På biblioteket var det dock inget fel på det musikaliska trycket.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.