Kvinna åtalas för bidragsbrott

Skåne/Kristianstad Den åtalade kvinnan skickade in stämpelkort till sin A-kassa under perioden 19 april 2010–11 juni samma år.
Publicerad 17 oktober 2011 • Uppdaterad 25 november 2021

Den åtalade kvinnan skickade in stämpelkort till sin A-kassa under perioden 19 april 2010–11 juni samma år.Enligt kammaråklagarens stämningsansökan är uppgifterna om arbetslöshet oriktiga.

Detta eftersom den 37-åriga kvinnan även har fått sjukpenning från försäkringskassan under samma period. De oriktiga uppgifterna har resulterat i att kvinnan har fått ut 15 030 kronor i felaktig och oberättigad arbetslöshetsersättning. Vid ett annat tillfälle har samma kvinna kvitterat ut ytterligare 6 426 kronor från sin A-kassa.

Den gången har hon begärt arbetslöshetsersättning trots att hon var sjuk och därmed inte stod till arbetsmarknadens förfogande, vilket reglementet kräver. Kvinnan medger att hennes uppgifter har varit felaktiga men hon förnekar att ett brott har begåtts. I kammaråklagarens bevismaterial finns kvinnans egna uppgifter samt de aktuella kassakorten och tjänsteanteckningarna från försäkringskassan.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.