Flyttade hem företaget

Broby – Skillnaden mot att jobba i Kristianstad är att här känner man mer närhet till kunderna.
Publicerad 18 oktober 2011 • Uppdaterad 14 december 2021
Camilla Janiak ger Lina Freyer en massage.
Camilla Janiak ger Lina Freyer en massage.

– Skillnaden mot att jobba i Kristianstad är att här känner man mer närhet till kunderna. Man får en bättre kontakt. Det är skönt att äntligen ha kommit hem, berättar Camilla Janiak.Sedan i april har allt gått som på räls för Camilla. Dagtid tar hon emot kunder som vill ha massage och olika typer av behandlingar. Nattetid jobbar hon inom äldreomsorgen som undersköterska. Var tredje vecka är hon långledig. Då passar hon på att ta emot så många kunder i sitt företag, GöingeHälsokälla, som möjligt. Hon funderar på att kanske börja jobba heltid med sin verksamhet.– Men det är bara funderingar än så länge. Just nu vill jag känna mig fram lite, förtydligar hon.

2008 startade Camilla sitt företag i Kristianstad. Där hoppades hon på ett stort kundunderlag och en säker framtid. Men i Kristianstad var konkurrensen tuff. Det i kombination med den stundande lågkonjunkturen blev till slut för tungt. Camilla lät företaget ligga vilande fram till i våras. Att starta upp företaget igen var inget hon någonsin tvekade på.– Det var en ren självklarhet. Det är det här jag vill göra. Jag väntade bara på rätt tillfälle, berättar hon. Camilla har alltid gillat att hjälpa människor. Vare sig det handlar om att ge vård eller att ge massage. Det bästa, tycker hon, är när hon kan få människor att må bättre och att få se hur glada de blir. I Kristianstad hade Camilla kunder både från Östra Göinge och Kristianstad. I och med flytten till Broby tappade hon flera av stadsborna. Östra Göingeborna kommer dock desto oftare nu.

– Det visade sig att det fanns ett behov av ett sådant här ställe i kommunen. Det finns ett par konkurrerande företag men det går bra ändå. Mycket bättre än i Kristianstad.Till Camillas hälsokälla kommer alla typer av kunder. Unga som gamla. De flesta kommer för att få massage för värk i axlar och rygg. Än så länge har Camilla Janiak inte behövt marknadsföra sig särskilt mycket. Kunderna har kommit ändå. – De flesta som kommer har hört om oss från bekanta, säger hon.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.