Mörck lyste upp SPF-are

Hässleholm 150 personer fick höra henne berätta livfullt och skojfriskt om sitt liv som sångerska, skådespelare och regissör.
Hässleholm • Publicerad 19 oktober 2011 • Uppdaterad 14 december 2021
Marianne Mörck ackompanjerades på piano av Anders Ortman när hon gästade onsdagsmötet hos Hässleholms SPF-förening. Foto: Hans Bryngelson
Marianne Mörck ackompanjerades på piano av Anders Ortman när hon gästade onsdagsmötet hos Hässleholms SPF-förening. Foto: Hans Bryngelson

150 personer fick höra henne berätta livfullt och skojfriskt om sitt liv som sångerska, skådespelare och regissör.Just nu medverkar hon i två musikaluppsättningar, Romeo och Julia i Stockholm samt Les Miserable i Malmö. Däremellan åker hon gärna ut och sjunger och berättar för alla som vill veta mer om hennes liv.- Det händer mycket i livet när man blir pensionär, konstaterade hon inledningsvis och berättade bland den osannolika historien om hur hon blev med hund.Hunden Wilma, en liten, liten hund, var från början Sven Melanders. Men hon bads passa den under en period i somras. Den perioden tog inte slut, så nu är Wilma hennes.Efter den dagsfärska historien blev det betydligt fler återblickar på sitt liv. Hon berättade lite de influenser hon hade som liten. Om varför hon valde sången.- Jag tyckte om att rita, måla, sjunga och klä ut mig, förklarade hon och tillasde att hon alltid känt sig liten egen.Under en dryg timma fick SPF-medlemmarna följa med Marianne på en musikalisk vandring i livet.

Hans Bryngelson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.