Besvikelse när ny chef tillsätts

Broby – Det är av personliga skäl, säger Liedman, som tillträdde tjänsten 1 oktober.
Publicerad 20 oktober 2011 • Uppdaterad 24 november 2021

– Det är av personliga skäl, säger Liedman, som tillträdde tjänsten 1 oktober.Han kommer istället att få en roll som kvalificerad utredare och handläggare vid samhällsbyggnadsavdelningen.Enligt en person på avdelningen som Norra Skåne har varit i kontakt med finns det en stor besvikelse bland personalen över chefsbytet.

Personen menar också att informationen till berörd personal när det gäller den nya chefen har varit väldigt bristfällig. Men det är åsikter som Kenneth Liedman inte känner till.– Jag har inte hört något annat än positiva saker och jag är nöjd med situationen, säger han.Personen på kommunen som Norra Skåne har pratat med tycker att den hastiga förändringen på chefspositionen är mycket märklig.– Det är ett personligt ställningstagande från min sida, så mycket mer finns inte att säga, kommenterar Liedman.

Kommunchefen Jonas Rydberg känner inte till den nämnda besvikelsen på avdelningen. Chefsbytet har gått till enligt reglerna med en facklig förhandling. Om någon i personalen hade haft något emot chefsbytet skulle de personerna ha begärt att ha en facklig företrädare med vid förhandlingen.

– Kenneth Liedman önskade att avstå från tjänsten som samhällsbyggnadschef men han kommer att ha en fortsatt viktig roll på avdelningen. Jag tror att Monika Eriksson kommer att passa mycket bra som samhällsbyggnadschef.Monika Eriksson har en gedigen erfarenhet av avdelningens olika ansvarsområden, skriver kommunen i ett pressmeddelande. Totalt kommer cirka 15 medarbetare att tillhöra avdelningen, som har ett samlat ansvar för plan-, mark-, exploaterings-, trafik-, gestaltnings-, bygg- och miljöfrågor.

Peter PaulssonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.