Tidningens vd Thomas Grahl slutar

Nyheter – Skånska Dagbladet har varit en kraft i Skåne sedan 1888.
Publicerad 20 oktober 2011 • Uppdaterad 14 december 2021
Thomas Grahl
Thomas Grahl

– Skånska Dagbladet har varit en kraft i Skåne sedan 1888. En gammal tidning med hälsan kvar. Thomas Grahl tillträdde som vd för två och ett halvt år sedan. Han aviserade redan då att han skulle stanna i tre år. – Jag har ett halvt års uppsägningstid, så det skedde i god ordning. Att han går redan nu och inte fullföljer uppsägningstiden är ett beslut som styrelsen fattade. – Vår bedömning var att det fanns risk att vd skulle rikta fokus någon annanstans, när det stod klart att han lämnade. På det sättet är vårt beslut logiskt, säger Håkan Mattsson, styrelseordförande.

Styrelsen ville ha in en tillförordnad vd så snabbt som möjligt. Valet föll på Johan Krönmark, som i dag är konsult åt Gota media. Han har tidigare varit vd på Norra Skåne.– Johan Krönmark har stor erfarenhet av tidningsverksamhet. Han känner dessutom koncernen väl. Det var ett lyckokast att han var ledig, säger Håkan Mattsson. Processen att hitta en ny permanent vd har redan inletts.

Thomas Grahl säger att åren på koncernen har varit en utmaning. En av de största utmaningarna var att skapa ett gemensamt företag av Skånska Dagbladet, Norra Skåne och Laholms Tidning.En annan utmaning var att få koncernens ekonomi i balans. Det är nu uppfyllt. Thomas Grahl tror på en god framtid för koncernen och tidningarna.– Skånska Dagbladet och Norra Skåne har det största bevakningsansvaret i Skåne och täcker 22 kommuner. Företaget har en god framtid, rätt skött.

Ett vinnarrecept för framtiden är att bli än mer lokal i bevakningen, tror Thomas Grahl. Har du och styrelsen marscherat i otakt eftersom du lämnar redan nu?– Vi har gjort ofantligt mycket på kort tid. Det hade inte gått om vi marscherat i otakt. Jag har känt stort förtroende från styrelsen. Vart marscherar du nu?– Det vet jag inte. Men jag vill gärna stanna inom dagspressen. Det är det jag kan bäst.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.