Annons

Ett fritids på offensiven

Hässleholm –Många fritids skyller på stora barngrupper och menar att man inte kan hitta på så många vettiga aktiviteter.
Hässleholm • Publicerad 21 oktober 2011 • Uppdaterad 14 december 2021
– Gruppkänslan är viktig
– Gruppkänslan är viktig

–Många fritids skyller på stora barngrupper och menar att man inte kan hitta på så många vettiga aktiviteter. Men det går att göra mycket lustfyllt på fritids, förklarar Cecilia Johansson i programmet.Hon vet. Här i Tormestorp har Cecilia tillsammans med kollegan Christian Persson och halvtidsanställda Tessan Persson 49 barn att ta hand om i en enda grupp. Med bestämda regler och ordentlig planering lyckas de fylla dagarna med gemensamt skapande.Just idag är det gladiatorspel i idrottshallen. Bollkast har avlöst dragkamp och hinderbana; men när tidningen kommer på besök blir det förstås mycket prat om när tv-teamet följde barnen under tre hela dagar.–Vi försökte undvika dem! säger Casper Svendsen snabbt.–Inte jag! Det var bara roligt, tycker Anton Haker.–Det är väldigt pinsamt att hamna i tv, anser Måns Hansson.

I programmet "Friare kan ingen vara - fritids på offensiven" besöks sju fritidshem på olika platser i Sverige. I Tormestorp skildrades den lägerby som länge funnits på fritidsområdet men som nu ska återupplivas med barnens hjälp. Pedagoghandledaren Lars Andersson talade också om vikten av att skola och fritidshem drar nytta av varandra på båda hållen - att inte bara fritids anpassar sig efter skolan, som lätt sker.–Vi jobbar mycket med goda relationer både till varandra och till skolan. Det fungerar jättebra här, menar Cecilia Johansson.Tormestorps fritids vilar på två ben: rörelse och kultur. Men framförallt handlar dagarna här om att vara kreativ tillsammans, något som också syntes i programmet.–Det var väldigt roligt för barnens skull; att de fick visa att de är så duktiga. Sedan är det förstås extra kul om vi kan inspirera några, konstaterar Cecilia.

Programmet sändes i torsdags. Då satt åttaåriga Ottilia Andersson bänkad framför tv:n tillsammans med sin pappa och brodern Lukas.–Det var roligt att vara med! Jag satt och ritade och lutade pennorna mot hakan, berättar hon lite generat.För den som missade programmet finns det att se på webben, adress http://urplay.se/164734.

Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons