Nattsvart för Osby AoBK

Sport Det ser mörkt ut för Osby AoBK.
Sport • Publicerad 21 oktober 2011 • Uppdaterad 25 november 2021

Det ser mörkt ut för Osby AoBK. En allvarlig skada på Robin Olsson i gårdagens match mot Ballingslöv kan tvinga Osby att dra sig ur serien.–Det är väldigt tråkigt. Tyvärr har vi inte råd med detta. Vi får ta oss en funderare om vi kan köra det här vidare. Men det ser väldigt mörkt ut för Osby brottarklubb, konstaterar Mr Osby –Ulf Ottosson.Det var i tyngsta klassen som olyckan var framme. Robin Olsson ledde matchen mot Johan Sandell och hade varit nära en fallseger på en flygande mara. Istället kom Sandell upp på ryggen på Robin som skadade armbågen.En otäck incident inför nästan 100 åskådare.–Armbågen hoppade minst ur led. Vi vet ännu inte om den är bruten.En redan tunn trupp (Osby saknar brottare i 60 kg) försvagas därmed ytterligare.–Vi har levt på en smal trupp i många år. Det här är inga besluta man tar själv utan det ska styrelsen och de aktiva diskutera tillsammans. Men jag är tveksam till om vi klarar att köra vidare, suckar Ottosson.Matchen i övrigt då?Den vann Ballingslöv med klara 20–10 efter mycket bra brottning från båda sidor.Osby vann lättaste klassen genom Johan Lerdin.–Sedan var det var två kanonmatcher i 84 kg och 96 kg där David Lind slog Jonas Plato och Christian Olsson vann mot Jesper Plato.Johan Lundin vann i 66 kg och Christoffer Lindblad i 74 kg för Ballingslöv som även plockade viktiga ströpoäng i förlustmatcherna.

Marika HöghällSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.