Ängelholm till kval — Bajen slipper

Sport När Jönköping Södra tog ledningen mot Gif Sundsvall bröt jublet ut bland den rekordstora publiken (3 544 åskådare) på Ängelholms IP.
Sport • Publicerad 22 oktober 2011 • Uppdaterad 15 december 2021
Foto: Scanpix
Foto: Scanpix

När Jönköping Södra tog ledningen mot Gif Sundsvall bröt jublet ut bland den rekordstora publiken (3 544 åskådare) på Ängelholms IP. Aldrig förr hade det relativt ovana superettanlaget från norra Skåne varit så nära allsvenskan.Men det fattades ett mål för att hemmalaget skulle ta direktplatsen — och det återstod bara tio minuter av matchen. Samtidigt var Hammarby bara ett mål från att slippa kvala för sin överlevnad i superettan.Först då vaknade matchen ordentligt.Det var två lag med väldigt mycket att spela för i superettans sista omgång. Två lag som ville undvika kval.- Den största matchen i Ängelholms historia, sade en av klubbens ledare till TT strax före avspark.Det märktes inte.

Att det var frågan om toppen mot botten i superettan märktes inte heller, mer än på att Ängelholm fyllde på med något fler spelare i sina anfall. I första halvlek skapades det inte en enda riktigt målchans.Scenförändringen var total under matchens sista tio minuter. Frilägen och skott avlöste varandra, både Ängelholm och Hammarby hade avgörandet vid sina fötter. Båda lagen såg ut att gå mot kval när bollen nådde Sebastian Bojassén i matchens femte tilläggsminut. Nu tvingas i stället Värnamo kvala sig kvar.

Ralph BretzerSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.