Succé för Andreas på Nordiska Mästerskapet i Finland

Hur det gick för Andreas i de olika loppen kan ni läsa här nedan. Pass 1: Andreas inledde NM-tävlingarna på mycket bra sätt. På inledande 200m frisim putsade han sitt personliga rekord i 50m bassäng med 2sekunder och simmade till sig SILVERMEDALJEN tiden blev 2.30.26 På 50m ryggsim blev det ytterligare ett personligt rekord 36.88 vilket till och med är snabbare än vad han simmat i 25m bassäng, tiden räckte till en 5:e plats. Pass 2: När kvällspasset inleddes simmade Andreas 100m frisim och återigen satte han nytt personligt rekord, med tiden 1.04.66 slog han sitt pers från 25m bassäng med 1.5sekunder och hamnade på 4:de plats. Efter det var det dax för 50m bröstsim tiden blev 39.52 vilket var den tredje snabbaste tiden men eftersom tiderna räknas om till poäng så slutade Andreas på 5:e plats. Kvällens tredje lopp för Andreas var 100m ryggsim och den distansen simmade han på tiden 1.20.75 vilket var en putsning av perset från 25m bassäng med nästan 1 sekund. Placeringen i detta lopp blev en 6:e plats. I fjärde grenen för kvällen kom Andreas andra medalj, det var på 50m fjäril och Andreas simmade till sig BRONSMEDALJEN efter att ha gjort en riktigt bra tid 31.93 vilket oxå var pers med nästan 2sek vilket var noterat i 25m bassäng. Tredje medaljen kom i avslutande 4x50m frisim där Andreas simmade sista sträckan och fick äran att föra Sverige till en SILVERPLATS. Tävlingen var upplagd så att de olika klasserna tävlade mot varandra genom ett poängsystem som baseras på världsrekorden i respektive klass, därför är det inte säkert att man vinner bara för man är först i mål. Följande text är kopierad från Svenska Handikappsimförbundets hemsida och handlar om Andreas insats under den första dagen av Nordiska Mästerskapet: En seniorsimmare som visade på bra utveckling var Andreas Nordh. Trots att Andreas dragits med hälsobesvär för inte så länge sedan så visar han att han är riktigt på gång i alla fall på de kortare distanserna. Rolf Skoogh har flera gånger pratat om Andreas potential i frisim och pappa Lars Nordh som också är på plats som ledare har jobbat med Andreas och uppenbarligen lyckats få en positiv utveckling på sonens simning. Andreas klämde till med 1.04.66 på 100 fritt och är över sekunden bättre än från SM och då var det kortbana. Han simmade även sin lagkapp på imponerande 28.33. Andreas tog 1 silver och 1 brons på 200 fritt respektive 50 fjäril. Fast det var ändå hans 100 fritt som imponerade mest på mig även om han där placerade sig 4:a beroende på omräkningen och där medaljkungen Anders Olsson knep Guldet. Pass 3: Det sista passet inleddes med 50m frisim och Andreas simmade på tiden 29.48 och slutade på 5:e plats. På efterföljande 200m medley gjorde Andreas en riktigt bra insats, han hade den snabbaste tiden av alla 2.43.34 men eftersom man räknar om tiderna till poäng och jämförs mot de med andra handikapp så blev det en ny SILVERMEDALJ endast slagen av den flerfalldiga olympiska mästaren och världsrekordhållaren Anders Olsson. I den sista individella grenen 100m bröstsim gick Andreas i mål på tiden 1.28.99, det verkar som de många loppen har satt sig lite på krafterna, men trots det blev ändå nytt pers i långbana och placeringen blev 6:a. Tävlingen avslutades för Andreas del med att han var med och simmade till sig ytterligare en SILVERMEDALJ i lagkappen 4×50 m medley, Andreas simmade fjärilsträckan. När det nu är dax att sammanfatta Andreas insats på tävlingen så är det bara att lyfta på hatten åt hans prestationer. Massor av personliga rekord och 5st medaljer visar att han är på gång framåt, detta trots besvär med skada de senaste veckorna innan tävlingen. STORT STORT GRATTIS ANDREAS!!!! Vill även passa på att skicka ett GRATTIS till Nodda för alla framgångar han varit med att skapa för den Svenska truppen.

Dagens fråga

Ska du se ett luciatåg på fredag?

Loading ... Loading ...