Guld till Ronald – silver till Sörby

Sport – Jätteroligt för laget.
Sport • Publicerad 24 oktober 2011 • Uppdaterad 15 december 2021
Guldgossen Sanderberg.
Guldgossen Sanderberg.

– Jätteroligt för laget. Våra veteraner har plockat medalj nästan varje år på 2000-talet, säger Sörbybasen Krister Kjellander.

Enånger vann lag-SM på 994 poäng. Därefter följde Sörby på 959 och Stockholm (som drabbats av manfall) på 555. Det fjärde kvalificerade laget Klippan kom aldrig till start.– Klippan vann serien men sedan åkte Ralf Scott fast för dopning på EM.Scott, en gång lyftare i Sörby, blev för andra gången ertappad med otillåtna medel i kroppen. Den här gången som veteran.

Ronald Sanderberg kunde summera ett starkt SM.– Kul att jag kunde försvara guldet från ifjol! Jag fick till tre godkända ryck, som topp slog jag mitt eget svenska rekord i ryck, säger Sanderberg som hivade upp 75 kg i tredje försöket.

Med DM från förra helgen och en förkylning i benen räckte inte krafterna till när det var dags för stötmomentet.– Jag fick bara en stöt och det var inte tal om att slå mitt eget rekord där. Men det räckte till guld i alla fall och jag behövde inte värma upp eftersom jag var varm av förkylningen, säger Sanderberg med ett litet skratt.

Sanderberg som går i 60–64 år stötte 88 kg. Ulf Ingvert blev tvåa med ett ryck på 110 kg och en stöt på 138 kg i 45–49 år. Ulf Sjölin ryckte 50 kg och stötte 65 kg i 70–74 år.

Marika HöghällSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.