”Det kan jag inte svara på”

Hässleholm Maten som serveras på Bjärnums skola lagas i Lyckåsa, ett kök varifrån maten sedan transporteras till skolan för servering.
Hässleholm • Publicerad 26 oktober 2011 • Uppdaterad 25 november 2021

Maten som serveras på Bjärnums skola lagas i Lyckåsa, ett kök varifrån maten sedan transporteras till skolan för servering.

Under vecka 44 kommer golvet att läggas om på Lyckåsa varför skolan satt upp en skylt om att matsedeln kan komma att ändras. Eventuella ändringar som skolan alltså reserverar sig för.

Men kritiken som niondeklassarna för fram om att de fått samma maträtt flera dagar i rad och att vissa ingredienser saknats är ny för Lena Vidarsson, omsorgsförvaltningens kostchef.

– Det känner jag inte till. Det kan jag inte svara på. Däremot är hon öppen för att diskutera frågan om eleverna upplever det så.– Jag kan tycka att om de upplever det så är det värt att ta upp. Det är inte meningen att man ska få samma mat tre dagar i rad.

Beställer ni tillräckligt mycket mat så att det ska räcka till alla?– Absolut. Visst är det så. Utan mat står de aldrig.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.