”Det ser ganska bra ut i laget”

Osby - Ja, det har gått ganska snabbt.
Osby • Publicerad 26 oktober 2011 • Uppdaterad 25 november 2021

- Ja, det har gått ganska snabbt. Kontakterna togs i förra veckan och i fredags tränade jag för första gången med laget, berättar 32-årige Nilsson som naturligtvis blir en prima förstärkning på backsidan i Osby.- Vad jag sett hittills så tycker jag att det ser ganska bra ut i laget.

Vad hände efter att du valt att inte fortsätta i Tyringe?- Vissa civila saker med familj och jobb löste sig och jag kände definitivt suget för hockey igen, förklarar Nilsson som började träna med Sölvesborg och dessutom spelade två träningsmatcher med division III-klubben.- Men det kändes ändå inte som om det var något för mig i den klubben.

Därför blev det nu Osby och med Tyringeordföranden Jörgen Perssons goda minne.- Är tacksam för att Jörgen ställt sig bakom att Martin skall spela för oss och det känns bra att vi försöker hjöpas åt med hockey i regionen, menar Osbys värvarbas Lasse Ekholm som på kort tid plockat in tre nya backar.

Förutom Nilsson är det Anton Yngwe och Alexander Ekman som tillkommit.- Men Nilsson blir förstås med sin rutin en ledargestalt för oss på isen och meningen är att han också skall hjälpa till med att coacha backarna.- Lite tips skall man väl kunna ge, säger Martin Nilsson som faktiskt gjorde några matcher som inlånad i Osby IK för några säsonger sedan.- Ja och det finns iallafall en spelare kvar från den tiden och det är Stefan Lööw.

Någon relation till Osbytränaren Andreas Wass så?- Jodå, vi har haft ett antal heta duster på isen, skrattar Nilsson som nu får chansen att kraftigt förbättra förhållandet till Wass.

Tomas Gustavsson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.