Osby kan få mobil skateramp

Osby I nästan tre decennier har en skateboardramp på Parkskolans gård varit på tapeten.
Osby • Publicerad 27 oktober 2011 • Uppdaterad 24 november 2021

I nästan tre decennier har en skateboardramp på Parkskolans gård varit på tapeten. Kommunstylrensens ordförande Anders Pettersson har uppvaktats i frågan många gånger. Även researrangören Swanson ordnade för ett antal år sedan en insamling till skateboardanläggning. De donerade senare pengarna till kommunen.– Vi har ett moralisk ansvar att göra något av de pengarna, även om de utgör en liten del av den totala kostnaden, säger Anders Pettersson. Nu tycker han att det därför finns en möjlighet att slutligen göra slag i saken och uppföra en ramp.– Efter alla år har vi hittat en möjlig lösning. Det finns en flyttbar anläggning i betong som jag tror även skolan kan ställa sig positiv till.Frågan har dock endast varit uppe i budgetberedningen och ska godkännas på flera kommunala nivåer för att kunna bli verklighet. Det handlar om en investering på 500 000 kronor.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.