Trafik vid skola ska bli säkrare

Broby Kenneth Liedman berättar att antalet föräldrar som kör sina barn till skolan ökar.
Publicerad 27 oktober 2011 • Uppdaterad 25 november 2021

Kenneth Liedman berättar att antalet föräldrar som kör sina barn till skolan ökar. Men kommunen vill att föräldrar istället ska börja cykla eller promenera med sina barn till skolan. – Det skulle minska trafiken i skolområdet och öka säkerheten.Kommunen ska med hjälp av en konsultfirma ta fram en analys av trafikläget i Sibbhults skolområde i dag. Det är många som ska involveras i frågan. Skolpersonal, elever och föräldrar kommer att tillfrågas om vad de tycker om säkerheten. Målet med analysen är att få en översyn av trafikläget i Sibbhults skolområde. Analysen ska sedan utmynna i ett förslag om hur man kan öka säkerheten. Hur mycket satsningen kommer att kosta är oklart i nuläget.– Vissa åtgärder kanske inte kostar något. Blir det fråga om att bygga om vägar kan det bli väldigt dyrt, berättar Kenneth Liedman på samhällsbyggnadsavdelningen.

Under sommaren gjordes en förbättring av området kring Göingeskolan och Prästavångsskolan för att just öka säkerheten när det gäller trafiken. Nu fortsätter arbetet i Sibbhult. Där är det dock mer komplicerat.– Det finns många faktorer som spelar in. I Sibbhult har vi både linjebussar och skolbussar. Där har vi dessutom fyra skolor att ta hänsyn till. Därför behöver vi den här helhetsanalysen så att vi vet hur vi ska strukturera trafiken på bästa sätt, säger Kenneth Liedman.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.