ABK: ”Vi vill få igång byggandet”

Skåne/Kristianstad På fredagseftermiddagen gick ledningen för ABK i Kristianstad ut med sin planering för de kommande åren.
Publicerad 28 oktober 2011 • Uppdaterad 25 november 2021

På fredagseftermiddagen gick ledningen för ABK i Kristianstad ut med sin planering för de kommande åren. Företagets vd, Henrik Strand, säger att företagets vision är kristallklar.– Vi vill få igång byggandet i Kristianstad. Vi har märkt att det finns en stor efterfrågan på bostäder i kommunen, säger Henrik Strand i en kommentar till Norra Skåne.

Exakt hur många bostäder det blir fram till år 2019 vet inte Henrik Strand i det här skedet.– Men planeringen ligger i alla fall på 500 bostäder just nu, säger han.Därefter nämner han en rad olika byggprojekt som just nu befinner sig på vitt skilda stadier.– En del av projekten har vi redan påbörjat. I andra fall har vi bara kommit till själva planeringsstadiet.

Ett av projekten handlar om Kvarteret Flaket i Åhus. Där ska det byggas 44 stycken lägenheter i ett så kallat trygghetsboende för äldre. Dessa bostäder ska vara klara i början av 2013.Ett annat projekt handlar om att bygga ytterligare 32 lägenheter i kvarteret vid Nya Finlandshusen inne i centrala Kristianstad.– Vi kommer även att satsa mycket på frågor som rör energi och miljö framöver, fortsätter Henrik Strand.

ABK-vd:n säger också att satsningarna spänner över hela kommunen även om många av de stora projekten ligger inne i centrala Kristianstad.– Det rör sig också om alla möjliga sorters lägenheter.Slutligen säger Henrik Strand även att hur många bostäder det blir i mångt och mycket styrs av exakt hur stor efterfrågan det i själva verket finns. Han nämner också den ekonomiska aspekten som en ytterst viktig faktor.– Man vet ju aldrig hur det blir med stora finanskriser i framtiden, säger Henrik Strand.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.