”Tycker jag borde komma igång nu”

Sport Om vi lite kvickt ska snudda vid det som hände i Sävsjö.
Sport • Publicerad 28 oktober 2011 • Uppdaterad 13 december 2021
Joakim Larsson är en av Rökes pålitligaste poänggörare.
Joakim Larsson är en av Rökes pålitligaste poänggörare.

Om vi lite kvickt ska snudda vid det som hände i Sävsjö.– Precis allting studsade deras väg. De hade 34 skott och gjorde mål på vartannat skott. Vi hade det jätte-svårt på deras parkett, summerar Joakim Larsson.Röke har fått en knackig start i division ett. Frånsett derbysegern mot Lönsboda, där Larsson gjorde alla tre målen och blev stor matchhälte, har det blivit tre förluster.– Vi har åkt på tre uddamålsförluster. Försvarsmässigt har det sett bra ut men vi har varit lite ofokuserade när lägena framåt har kommit.

Förra säsongen snittade Joakim Larsson två poäng per match. Han har samma målsättning i år trots att han halkat efter lite under försäsongen på grund av en knäskada.– Och så drabbades jag av magsjuka inför premiären. Jag tycker att jag borde komma igång nu. Så här långt har jag gjort sex poäng på fem matcher, säger 20-åringen som började läsa kriminologi i höstas.– Jag har jobbat innan och ville känna på hur det var att plugga på högskola.

Två meter lång ("1,99 och en halv, men jag har nog växt lite till"), med härlig känsla och fina handleder.– Jag har väldigt bra räckvidd och täcker mycket. Sen är jag kanske inte lika explosiv som någon som är mindre.Hur hårt satsar du på innebandyn?– Jag vill ju bli sjukt duktig. Fast om jag hade velat spela i Superligan så hade jag fått träna mer. Jag vill se hur duktig jag kan bli, kommer chansen så vet man aldrig...Han är inne på sin tredje säsong i A-laget. Mestadels har han fått spela i samma kedja som storebror Niklas, lagkapten och härförare i Röke.– Förra säsongen gick det över förväntan. Nu har visserligen Fredrik Karlsson försvunnit och det gör en hel del. Man kan väl säga att Niklas tar allt grovjobbet medan jag mer ligger och fiskar. Det funkar bra, vi känner varandra rätt väl.

Det har blivit några bandymatcher utanför föräldrahemmet på Ekstigen i Hässleholm.Nu har Niklas flyttat hemifrån.–Men jag brukar vara och kolla på fotboll hos honom. Han har de rätta kanalerna, säger Jocke med ett nöjt leende.Båda hejar på rött –Manchester United och Liverpool.Blev det några spydiga kommentarer från brorsan efter 1–6 i Manchesterderbyt?– Nja, han var rätt spak efter vår egen match.Och Liverpools 1–1 mot Norwich var kanske inte så mycket att skryta om det heller.Avsaknaden av rutinerade kort som Brendheden, Karlsson och Malmgren är fortfarande stor i Röke. Framförallt märks det att truppen är tunn.– Oftast är vi bara två femmor på träningarna och vi har inte haft något riktigt juniorlag på ett tag.Vad har ni för målsättning?– Det råder lite delade meningar om det. Någon har sagt topp tre men jag tror att det är mer realistiskt med en mittenplacering.Imorgon väntar Örlogsstaden Karlskrona hemma i Tyrs hov.– En fruktansvärt viktig match. Vinner vi så går vi upp på samma poäng.Har du något tips inför söndagen?– Jag tror vi vinner med 7–3 och jag gör tre poäng, deklarerar Larsson.

Marika HöghällSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.